EYE4DOGS

Het kiezen van een edelsteen voor mijn hond


Uit welke edelstenen kan ik kiezen en wat kunnen ze voor mijn hond betekenen?


 

Bergkristal:

Bergkristal is een sterke en energieke steen en wordt ook wel beschouwd als het meesterkristal.

Bergkristal werkt reinigend en vitaliserend (dus heel geschikt voor honden die wat meer energie kunnen gebruiken) en vergroot de concentratie.

Is een goede helper bij alle ziektes die te maken hebben met het uit balans zijn van het evenwicht tussen geest en lichaam, dus zeer geschikt voor dieren die last hebben van reisziekte zoals wagen en zeeziekte.

Bergkristal versterkt de werking van elke edelsteen die je erbij draagt, en is dus goed te combineren met de andere edelsteen die je kiest aan de halsband.

Kleur: Kleurloos, soms wat troebel en er kunnen zich insluitsels in Bergkristal bevinden.

Bergkristal neemt erg veel energie op dus dient meerdere malen per week gereinigd te worden dmv afspoelen met koud water. Opladen in maanlicht of zonlicht. Bij opladen in de zon, alleen in de vroege ochtend of de namiddag omdat de zon dan niet op zijn sterkst is.  


Groene Aventurijn:

 

Aventurijn is een kwartssoort die meestal voorkomt in de groene variëteit en wordt gebruikt bij darmklachten, overgevoeligheid en huidproblemen zoals jeuk, rode plekken, schilfers, droge huid etc. Ook toe te passen bij huidklachten die niets  te maken hebben met een allergie. Het is een steen speciaal voor angstige dieren die deze helpt te ontspannen wanneer er sprake is van nervositeit, angst of bij het aanpassen aan een nieuwe omgeving. Wordt vaak toegepast bij asieldieren, zwerfhonden of getraumatiseerde honden.  Aventurijn heeft een gunstige invloed op de werking van de vitale organen van de hond zoals hart en bloedvaten, longen en het maag en darmstelsel. 

De steen reinigen door middel van hematiet,  salie of wierook, of 5 minuten onder koud stromend water. Opladen in maanlicht of dmv Bergkristal.


Rode jaspis:

Rode Jaspis is een edelsteen die verschillende tinten rood tot roodbruin kan hebben, vaak met strepen. Is een verzorgende steen die helpt bij epilepsie, maag(spijsverteringsstoornissen), lever en nierkwalen en goed is voor het bloed en de bloedsomloop. Werkt vooral op de stofwisseling en helpt bij slechte eetlust. De steen werkt kalmerend bij stress of gevaar en geeft moed. Het brengt de hond in balans en helpt bij het verwerken van oude trauma's.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook of door de steen 5 minuten onder koud stromend water te houden. Opladen in zon of maanlicht of dmv Bergkristal.

 


Rozenkwarts:

Rozenkwarts is een doorschijnende edelsteensoort die kan variëren van licht- tot donker rose. Vergemakkelijkt de hechting met het baasje ( bijvoorbeeld bij honden uit het asiel of getraumatiseerde honden). Rozenkwarts werkt kalmerend bij boosheid, angst of stress (bijvoorbeeld bij verwondingen of na een operatie) en geeft rust en harmonie (bijvoorbeeld bij veel bezoek). Vergemakkelijkt het alleen zijn. De steen kan ook goed helpen bij te dominante honden.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook of 5 minuten onder koud stromend water. Opladen in maanlicht of dmv Bergkristal.


Indian Agaat

Indian agaat is een mix van o.a. mosgaat en heliotroop (insluitingen). 

Aardende steen, beschermt de aura, is kalmerend, geeft een veilig gevoel en brengt het lichaam in balans. Geeft zelfvertrouwen.

Indian agaat werkt verder  positief op maag, bij darminfecties, verstopping en diarree, blaas(ontsteking), bij allergische reacties(huiduitslag).

Beschermende steen bij drachtige honden.

Heliotroop werkt kalmerend bij agressie en ongeduld en versterkt de concentratie, stimuleert het immuun en lymfesysteem. Kan helpen bij klachten van hart en bloedvaten.


Carneool:

Carneool is een oranje rode kwartssoort  en is doorschijnend met een glans/zijdeglans. De steen werkt vitaliserend, bevordert moed en levenslust en vermindert agressie, jaloezie en angst.

Carneool is heel geschikt voor de wat oudere hond die last krijgt van zijn botten en gewrichten en heeft een gunstige invloed op hotspots, jeuk en andere huidproblemen.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook. Opladen in maanlicht of dmv Bergkristal.

 

 


Unakiet

Unakiet bestaat niet uit één maar uit meerdere mineralen en is een gesteente, een soort graniet, maar behoort wel tot de edelstenen.

Helpt bij het in balans brengen van het 1e,2e,3e en 4e chakra en het loslaten van blokkades die het gevolg zijn van(oude) trauma's. Unakiet is een aardende steen, stimuleert het immuunsysteem en helpt bij stress en de daarmee vaak gepaard gaande angstklachten. Werkt ontspannend en kalmerend. Een fijne steen bij gewrichts- en reumatische klachten en beschermt sterk tegen elektro smog en straling van beeldschermen. Bespoedigt genezingsprocessen en stimuleert de vachtgroei.

De steen reinigen door middel van hematiet,  salie of wierook, of 5 minuten onder koud stromend water. Opladen in zon(ochtend of namiddag) of maanlicht of dmv Bergkristal.


Tijgeroog:

Tijgeroog is een prachtige goudbruine glanzende kwartssteen, vermengd met veel ijzerverbindingen.

Door het verschil in ijzerverbindingen ontstaan de typerende lichtere en donkere strepen.

Tijgeroog is een beschermende steen en geeft zelfvertrouwen en moed, trekt geluk aan en werkt verwarmend.  De steen kan helpen bij stress, angsten en overprikkeling , heeft een positieve uitwerking op het zenuwstelsel , wervelkolom, de ogen en de luchtwegen.

Versterkt de maag en lever en helpt bij buikklachten, darmkrampen, darmzenuwen en verbetert de ontlasting.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook, of 5 minuten onder koud stromend water.

Opladen in zon of maanlicht of dmv Bergkristal


Gele Jade:

Jade is een edelsteen die groen, geelachtig of bruinachtig van kleur kan zijn. De steen is doorschijnend met een zijdeglans. De steen werkt ontgiftend (stimuleert de uitscheiding van afvalstoffen), bij spijverteringsproblemen, ondersteunt het immuunsysteem, het urinestelsel, de blaas en de nieren en brengt allerlei lichamelijke systemen weer in balans. Gele Jade werkt rustgevend, met name tijdens het reizen (bijvoorbeeld in de auto) en geeft zelfvertrouwen. Gele Jade kan goed helpen bij te dominante honden.

Speciaal voor katten: Als ondersteuning bij blaasgruis.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook of door de steen 5 minuten onder koud stromend water te houden. Opladen in zon of maanlicht of dmv Bergkristal.


Rhodoniet:

 

Rhodoniet is een mooie roze edelsteen met zwarte aders. In de edelsteentherapie staat de Rhodoniet bekend als EHBO steen, te gebruiken bij een shock na een ongeluk, als spierversterker en krachtige wondgenezer.  Rhodoniet versterkt het hart, de bloedsomloop, het immuunsysteem en helpt de hond meer in balans te komen. Verder wordt Rhodoniet ingezet bij allergiën die slijmvorming geven zoals hooikoorts en huisstofmijtallergie.

Rhodoniet versterkt het skelet en helpt bij osteoporose. Werkt pijnstillend en ondersteunt bij pijnlijke botten, artritis en bij auto- immuunziekte.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook of door de steen 5 minuten onder koud stromend water te houden. Opladen in zon of maanlicht of dmv Bergkristal.


Sodaliet:

Sodaliet is een mooi donkerblauw gesteente, verwant aan de Lapis Lazuli. Meestal heeft de steen witte calciet aders.

De steen heeft een opbouwend effect op het beenderstelsel en helpt pezen sneller te herstellen. Het is dan ook een goede steen bij blessures en botbreuken. Sodaliet heeft invloed op de totale hormoonhuishouding en stimuleert de alvleesklier(goed bij suikerziekte).

Verder werkt Sodaliet  bij onrustige honden ontspannend en kalmerend en is een fijne steen bij angst voor lawaai (harde knallen,onweer,vuurwerk). Sodaliet geeft vertrouwen dat het allemaal weer goed komt.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook of door de steen 5 minuten onder koud stromend water te houden. Opladen in zon of maanlicht of dmv Bergkristal.

 


Zwarte Agaat:

Zwarte agaat is een prachtige steen met karakteristieke bandpatronen, soms regelmatig

van vorm, soms grillig. Agaat is een sterke steen met een zachte energie die heimwee bij jonge dieren die net bij hun moeder weg zijn vermindert en die de communicatie tussen de hond en het baasje bevordert. Is  verder een fijne steen om de focus tijdens een training te bewaren en helpt de hond om kalm en in balans te blijven. Voor verlegen en nerveuze honden kan agaat ook veel betekenen( De steen maakt daadkrachtig) en geeft een rustige en diepe slaap.

Agaat heeft een positieve invloed op de maag, blaas, ogen, huid en bloedsomloop  en stimuleert de stofwisseling. De steen  wordt dan ook vaak ingezet bij ontstekingen zoals oogontsteking, blaasontsteking en artritis.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook of door de steen 5 minuten onder koud stromend water te houden. Opladen in zon of maanlicht of dmv Bergkristal.


.

Amethist:

Amethist is waarschijnlijk een van de meest bekende edelstenen, een prachtige kwartssteen in een kleur die varieert van lila tot donkerpaars.

Amethist kan helpen om een hyperactieve of zenuwachtige hond te kalmeren, ongehoorzaamheid en schrikken te verminderen en het vermogen tot luisteren te verbeteren.

Vlooien hebben een verschrikkelijke hekel aan de vibratie van Amethist.

De steen wordt vaak ingezet bij aandoeningen van de lever, longen, luchtwegen en bij artritis. Kan tevens goed helpen bij jeuk.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook of door de steen 5 minuten onder koud stromend water. Opladen in maanlicht of zonlicht(liefst diffuus zonlicht in de ochtend of namiddag ivm verkleuring) of dmv Bergkristal. 


Lapis Lazuli:

Lapis Lazuli is een prachtige blauwe edelsteen, opgebouwd uit meerdere mineralen, met soms witte aders en goudkleurige spikkels.

De steen vergroot het zelfvertrouwen, helpt dieren beter te luisteren en vermindert onnodig krabben, neurotisch gedrag en epilepsie. Lapis Lazuli werkt uitstekend tegen huidwondjes, eczeem en andere huiduitslag.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook, of 5 minuten onder koud stromend water. Opladen in de zon of maanlicht of dmv Bergkristal. Bij opladen in de zon, alleen in de vroege ochtend of in de namiddag.


Labradoriet:

Labradoriet lijkt op het eerste gezicht onbelangrijk grijs, maar is één van de belangrijkste stenen van deze tijd. Het heelt wat is verzwakt, beschermt wat wordt bedreigd en is een helper bij hypergevoelige honden. Labradoriet is een aura heler en vooral na ziekte en medicijngebruik kan Labradoriet de zwakke plekken die daardoor in de aura zijn ontstaan helen. Een geweldige steen om te combineren met Bergkristal (schone energie) en Labradoriet (helen en beschermen).

Labradoriet geeft zelfvertrouwen, vermindert angst en zorgt ervoor dat de hond beter met spanningen van mensen of omgeving kan omgaan, kan helpen bij stofwisselingsproblemen en reuma.

Speciaal voor katten: Zit een kat veel op schoot bij bijvoorbeeld een ziek of gespannen persoon dan "helpen" ze deze persoon door de spanning over te nemen. Gebeurt dit vaak dan kan de kat daar ook last van krijgen en kunnen ze veel steun hebben aan een Labradoriet. Dit geldt ook als een kat verblijft in een gespannen leefomgeving.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook. Opladen in de zon of maanlicht of dmv Bergkristal. Bij opladen in de zon, alleen in de vroege ochtend of in de namiddag.


Blauwe Aventurijn

Helpt bij eczeem en huiduitslag, kalmeert bij hyperactiviteit en brengt rust.

Vermindert spierkrampen en spasmen en bevordert de gezondheid van het bloed.

Blauwe Aventurijn verbetert de concentratie en focus bij bijvoorbeeld trainingen.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook, of 5 minuten onder koud stromend water. Opladen in maanlicht of dmv Bergkristal.


Picture-Jasper(Jaspis):

Aardende steen welke zelfvertrouwen, troost en rust geeft en angst vermindert.

Absorbeert negatieve energie en beschermt.

Picture Jasper stimuleert het immuunsysteem en geeft het lichaam nieuwe energie na ziekte.

Helpt afvalstoffen sneller uit het lichaam af te voeren.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook of door de steen 5 minuten onder koud stromend water te houden. Opladen in zon of maanlicht of dmv Bergkristal.

 


edelsteenkralen van 100% picture jaspis

Hematiet:

Hematiet is een zelfreinigende steen en laat opgenomen energie naar de aarde afvloeien. De steen wordt daarom ook vaak gebruikt om andere stenen te ontladen. Hematiet is een krachtige steen om (aard)straling te absorberen en trekt een beschermend schild op tussen drager en omgeving. De steen geeft zelfvertrouwen, kracht, moed en helpt om beter te slapen. Hematiet stimuleert de doorbloeding, kan goed werken bij sommige allergieën en is pijnstillend. Verbetert de weerstand. Pas op bij ontstekingen, Hematiet kan deze soms verergeren.

Hematiet bevat veel ijzer en net als ijzer kan Hematiet roesten als het nat wordt. Zwemt uw hond dus veel, doe de band dan voor het zwemmen even af of droog de steen na het zwemmen af.

Hematiet hoeft zelf niet ontladen te worden en is zelfreinigend.


edelsteenkralen van 100% picture jaspis

Malachiet:

Malachiet activeert en reinigt de chakra's, maakt nieuwsgierig en leergierig, wat heel fijn kan zijn bij honden die wat verlegen en teruggetrokken zijn. Voor honden met een "rugzakje" die angstig zijn helpt de Malachiet om deze trauma's beter te verwerken. Het is een beschermsteen en helpt tegen allerlei soorten straling. De mooie groene kleur wordt veroorzaakt door de grote hoeveelheid koper en heeft daardoor een sterke antibacteriële werking en wordt vaak ingezet bij ontstekingen van vooral de huid en ogen. Ook bij epilepsie en chronische ziekte wordt Malachiet vaak ingezet. Omdat Malachiet veel urinezuren af kan drijven, helpt het bij reumatische aandoeningen, zoals artrose en artritis.

De steen reinigen door middel van hematiet, salie of wierook, of 5 minuten onder koud stromend water. Opladen in zon of  maanlicht of dmv Bergkristal.

 


 

Tot slot willen wij nogmaals opmerken dat edelstenen uw hond bij heel veel klachten kunnen helpen en ondersteunen, maar natuurlijk geen medische behandeling vervangen. Ga bij klachten altijd eerst naar uw dierenarts.

 

 

Terug naar de bestelpagina halsbanden met edelstenen of anti-tekenbanden