EYE4DOGS


Essentiële oliën


Het gebruik van essentiële olie bij honden

 

Essentiële oliën zijn natuurlijke producten die worden gewonnen uit verschillende delen van o.a. bloemen, bomen, zaden en struiken. Hoewel deze producten oliën genoemd worden, zijn en voelen ze niet vettig aan en hebben ze de kenmerkend geur van de plant waaruit ze worden gewonnen.

Essentiële oliën werken bij honden voornamelijk via de reukorganen of door middel van massage en net zoals het gebruik van essentiële oliën veel voor mensen kan betekenen geldt dat ook voor honden. Niet iedere olie is echter geschikt voor honden en sommige zijn zelfs ronduit gevaarlijk. Belangrijk is ook om natuurlijke olie te gebruiken en niet de vaak veel goedkopere synthetische geurtjes. Het mag duidelijk zijn dat met deze geuren niet dezelfde uitwerkingen te bewerkstelligen zijn als met echte essentiële oliën. De essentiële oliën waar wij mee werken zijn veilig en 100% natuurlijk. 

Het reukzintuig is één van onze meest primitieve zintuigen en bij honden is dit zo sterk ontwikkeld dat de hond in heel veel situaties volledig op zijn geur vertrouwd. Daardoor is het mogelijk om via het onderbewustzijn verschillende processen in het lichaam te beïnvloeden. Bij honden is het instinct veel meer bewaard gebleven dan bij mensen en ze kunnen zelf  vaak heel goed aanvoelen wat goed voor ze is. Door de gevoelige neus van de hond is het belangrijk om spaarzaam met de olie om te gaan zodat de hond geen hinder van de geur ondervindt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat wanneer er gebruik wordt gemaakt van een aromalampje of diffuser de hond eventueel de ruimte kan verlaten.

Indien u een essentiële olie als massageolie gebruikt, zorg er dan wel voor dat u dit altijd doet in combinatie met een draagolie (bijvoorbeeld onze amandel & jojobaolie mix). Sommige essentiële oliën zijn namelijk te krachtig om puur gebruikt te worden en kunnen eventueel irritatie van de huid veroorzaken.


Enkelvoudige olie


Lavendel 10ml (Officinalis)

Lavendelolie werkt kalmerend en brengt de hond in balans. Is insecten werend met name bij muggen en geeft een rustige en diepe slaap. Lavendel olie alleen gebruiken wanneer de hond zelf van nature rustig is. Bij een hyperactieve hond kan lavendel anders averechts werken. Helpt in situaties die veel spanning en stress bij de hond opleveren. Samen met een druppel pepermunt olie heb je een krachtig middel bij wagen- en zeeziekte.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Lavendelolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 8,95

 • Uitverkocht

Jeneverbes 10ml (Juniperus communis)

Jeneverbes wordt in de aromatherapie voor dieren vaak gebruikt. 

Bij een slechte ervaring, bijvoorbeeld mishandeling of operatie, waar de hond nog steeds geestelijk last van heeft, is deze olie een goede hulp om de ervaring weer te neutraliseren. De olie kan de hond weer in de juiste balans brengen en dan ook vaak goede resultaten geven.

Ook bij reumatische klachten kan een massage met jeneverbes, eventueel in combinatie met gemberolie, verlichting geven.

Gebruik: 1 druppel op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie (in de kraag inmasseren of bij reumatische klachten op de pijnlijke plek)

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Eén druppel Jeneverbes op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 4,75

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Citroen 10ml (Citrus Limonum)

 

Het gebruik van citroenolie is in de aromatherapie voor dieren een veelgebruikte en onmisbare olie.

Net als veel citrusoliën helpt de citroenolie om honden die wat teneergeslagen zijn of soms zelf depressief lijken, wat blijer en opgewekter in het leven te laten staan.

Doordat de hond wat meer levendigheid vertoont bevordert de olie ook vaak effectief het concentratievermogen.

Bij honden die last van artritis of reuma hebben is een massage met citroenolie erg fijn.

Citroenolie is sterk ontsmettend, neem een plantenspuit met 0,5liter water en los daar 10 druppels citroenolie, eventueel gemengd met een paar druppels teatreeolie in op en je hebt een krachtige anti-septische spray om bijvoorbeeld de slaapplaats te ontsmetten.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Citroenolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 6,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Ceder 10ml (Juniperus virginiana)

De geur van cederolie vinden de meeste honden erg prettig. De olie is zeer aardend en geeft honden hun verloren zelfvertrouwen weer terug. Ceder olie wordt vaak gebruikt bij onrust en angst en bij honden die door een slechte ervaring angstig zijn geworden in een bepaalde situatie of voor bepaalde personen. De verwarmende geur van ceder ontspant en kalmeert de zenuwen. Niet gebruiken bij honden met epilepsie.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Cederolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 6,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Tea Tree 10ml (Melaleuca alternifolia)

Teatreeolie is bekend om zijn bijzondere antiseptische eigenschappen en wordt vaak gebruikt om wondjes te ontsmetten. De olie is sterk lipofiel, dwz in vet oplosbaar en vetoplossend, en heeft deels door deze eigenschap een krachtige anti-bacteriële werking. Door het hoge gehalte aan terpenen en fenolen is Teatreeolie giftig voor katten. Tea tree olie kan heel goed ingezet worden bij bestrijding van teken en vlooien. Door het lavasteentje in de halsband met een paar druppels Teatree olie in te druppelen geeft dit een extra teek en vlooiwerende werking. Wanneer er erg veel teken en vlooien zijn dit dagelijks herhalen.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Tea Tree olie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

 

€ 7,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Pepermunt 10ml (Mentha piperita)

Pepermuntolie is een uiterst veelzijdige olie, heeft een verkoelende uitwerking en ook bij maagproblemen wordt de olie vaak met succes toegepast. Bij honden die vaak misselijk zijn is de geur vaak al voldoende om de misselijkheid en eventueel braken tegen te gaan. Pepermunt olie is dan ook geweldig om toe te passen bij wagenziekte. Door het lavasteentje in te wrijven met de pepermunt olie en door eventueel nog wat in de auto te verstuiven(10 druppels in een halve liter water) heb je een veilig en natuurlijk middel tegen wagenziekte. Pepermunt olie verkoelt sterk en wanneer de hond op een warme dag meegaat met de auto heeft de hond dan ook veel baat bij de verstuiving van pepermunt olie op zijn plaid.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Pepermuntolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 6,95

 • Uitverkocht

Eucalyptus 10ml (Eucalyptus globulus)

Eucalyptusolie wordt vaak gebruikt bij luchtweg infecties (hoest, vastzittend slijm of ademhalingsproblemen). Ook voor honden die zich slecht kunnen concentreren bij bijvoorbeeld trainingen.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Eucalyptus olie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 6,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Wierook (Frankincense) 10ml (Boswellia Serrata India)

Frankincense Olie ondersteunt het algemene welzijn, helpt een gezond immuunsysteem te bouwen en te behouden en werkt kalmerend en ontspannend bij angst en stress.  Zorgt voor een gezonde huid en vacht, helpt focussen en bevordert de spijsvertering.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Frankincense olie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 9,75

 • Uitverkocht

Rozemarijn 10ml (Rosmarinus officinalis)

Door de pittige, opwekkende geur van Rozemarijnolie wordt de concentratie bevordert en positieve energie opgewekt.

Rozemarijn wordt vaak gebruikt om de algehele doorbloeding te stimuleren. Heeft de hond last van plaatselijke kaalheid dan kan een massage met rozemarijn i.c.m. jeneverbes vaak goed helpen. Het is wel belangrijk om te achterhalen waardoor de kaalheid veroorzaakt wordt. Rozemarijnolie werkt alleen als symptoombestrijding.

Niet gebruiken bij honden die last hebben van epilepsie.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Rozemarijnolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 6,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Sinaasappel 10ml (Citrus aurantium)

Sinaasappel is een "blije olie" die vaak gebruikt wordt bij dieren die last hebben van spanningen doordat ze te veel willen pleasen, te serieus met training bezig zijn of wanneer het baasje zelf veel spanningen heeft en de hond daar last van ondervindt. De geur van sinaasappelolie zorgt er verder voor dat vermoeide en oudere honden weer meer energie krijgen. Oogt de hond wat terneergeslagen of verdrietig, dan gebruiken we sinaasappel om de hond weer wat blijer en luchtiger van aard te maken.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Sinaasappelolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 4,45

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Gember 10ml (Zingiber officinale)

Gemberolie werkt ook geestelijk heel verwarmend. Honden die verstard, over gedisciplineerd of geobsedeerd zijn hebben veel baat bij een massage met gemberolie. De olie is in staat om dergelijke blokkades en verhardingen op te lossen. Ook een fijn middel tegen buikkrampen en harde buiken, en bij oudere dieren met reumatische klachten kan de verwarmende gemberolie ook heel veel betekenen.

Gebruik: Bij mentale verhardingen 1 of 2 druppels op de lavageursteentjes of bij gebruik als massageolie de olie op de plaats van de klacht inmasseren. De verwarmende werking van de gemberolie houdt langdurig aan.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Gemberolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 10,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Hanger met lava geursteentje

Hanger met Lava geursteentje voor het aanbrengen van essentiële oliën, geschikt voor bevestiging aan de halsband.

 (Bij bestellen graag de door U gewenste kleur paracord aangeven, de kleuren van de geursteentjes kunnen variëren).

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Lava geursteentjes (verpakt per 4 stuks assorti)

Set van 4 losse lava geursteentjes voor het aanbrengen van essentiële oliën (afm.ø ca15mmx10mm incl. gat 5mm)

 (de kleuren van de geursteentjes kunnen variëren).

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Meervoudige olie/Composities


Anti-teek olie

Anti-teek olie 10ml

Pipetflesje inhoud 10ml 100% natuurlijke anti-tekenolie op basis van Neem olie, Jojoba olie, vitamine E en 9 soorten etherische oliën.

€ 13,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

100% natuurlijke anti-teken olie op basis van Neem olie, jojoba olie, vitamine E en 9 soorten etherische oliën. De olie bevat geen chemicaliën of gif en de druppels zijn hypo allergeen en wordt aangebracht op de vacht. Door de juiste verdunning van de etherische oliën is de werking optimaal, wordt de olie goed verdragen en is veilig in gebruik voor honden en pups vanaf 6 weken. Wanneer de hond aan de vacht likt kan dit geen kwaad, maar om veel likken te voorkomen kunnen de druppels het beste vlak voor de wandeling aangebracht worden. Een fikse regenbui heeft geen invloed op de werking en wanneer de hond graag zwemt, kan dat 12 uur na de eerste keer aanbrengen van de olie op de vacht.

 • Gebruik de druppels 2x per week vlak voor de wandeling.
 • Afhankelijk van de grootte van de hond 2 tot 5 druppels in de handen wrijven en vervolgens de handen door de vacht halen.( kleine hondjes 2 druppels, middelgrote honden 3 druppels en grote rassen 5 druppels)
 • Besteed extra aandacht aan de kraag, staartaanzet, puntje van de oren en de liezen.
 • De druppels zijn volkomen veilig voor mens, hond en de natuur.
 • In tijden van heftige teek explosies de dosering eventueel verhogen naar 3-6 druppels per keer en de frequentie opvoeren naar 3-5 keer per week.
 • Volkomen veilig te gebruiken als extra ondersteuning in combinatie met onze antitekenbanden met keramische em-x kralen.
 • Let op! Vermijd contact met de ogen, alleen voor uitwendig gebruik, buiten bereik van kinderen houden en door het gebruik van citrusoliën en tea tree niet geschikt voor katten.
 • Ingrediënten: Neem olie, Jojoba olie, Vitamine E en 9 soorten etherische oliën
 1. Citronella (Cymbopogon winterianus)
 2. Atlas ceder (Cedrus atlantica)
 3. Lavendel (Lavender)
 4. Patchouli (Pogostemon cablin),
 5. Pepermunt (Mentha piperita)
 6. Ylang Ylang (Uona odorantissima)
 7. Citroen (Citrus limonum)
 8. Kruidnagel (Syzygium Aromaticum)
 9. Tea tree ( Melaleuca alternifolia)

 


Anti-stress(vuurwerk) olie

Anti-stress/vuurwerk olie 10ml

Pipetflesje inhoud 10ml 100% natuurlijke anti-stress/vuurwerk olie op basis van Jojoba olie, vitamine E en 9 soorten etherische oliën. Nu tijdelijk met gratis hanger incl. lava-geursteentje voor aan de halsband.

€ 18,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

100% natuurlijke anti-stress olie voor alle stress momenten bij de hond. Denk aan de dierenarts, bezoek, vuurwerk of harde geluiden, veel visite of verblijf in het pension. Bij veel situaties kan de hond angst en dus stress ervaren. Door een essentiële olie aan te bieden kan de hond vaak veel beter met de situatie omgaan. Onze anti-stress olie op basis van jojoba olie, bevat maar liefst 9 soorten rustgevende etherische oliën die tezamen bij heel veel soorten angst, spanningen en stress verlichting geven. De olie bevat geen chemicaliën of gif en de druppels zijn hypo allergeen. Door de juiste verdunning van de etherische oliën is de werking optimaal, wordt de olie goed verdragen en is veilig in gebruik voor honden en pups vanaf 6 weken. 

 • Ingrediënten: Jojoba olie, Vitamine E en 9 soorten etherische oliën en een Tijgeroog edelsteen.
 1. Sinaasappel (Citrus aurantium) bij angst en brengt de hond weer in een opgewekte en vrolijke gemoedstoestand 
 2. Frankincense (Boswellia carteri) bij wanhoop en paniek
 3. Geranium (Pelargonium graveolens) bij acute angst
 4. Lavendel  (Lavender) brengt ontspanning bij angst
 5. Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) wekt positieve energie op
 6. Jeneverbes (Juniperus communis) brengt de hond weer in balans
 7. Ceder (Cedrus atlantica) kalmeert de nerveuse hond
 8. Basilicum (Ocimum basilicum) herstelt het zelfvertrouwen
 9. Ylang Ylang (Uona odorantissima) bij spanningen

Tijgeroog is een edelsteen die vaak ingezet wordt bij stress, angst en overprikkeling en door een tijgeroog steentje aan de olie toe te voegen geeft deze de hoge trillingswaarde van de steen weer af aan de olie.

De olie kan aangeboden worden aan de hond door een paar druppels in de hand te wrijven en de hond te laten ruiken, door 2 druppels op het lava geursteentje aan te brengen( de geur blijft dan langer hangen), of een paar druppels op de puntjes van de oren en onder de pootjes te wrijven. Pas dan wel op met b.v. houten vloeren omdat de olie dan vlekken kan achterlaten.

De olie is 100% natuurlijk en werkt direct.

Niet geschikt voor katten en honden die last hebben epilepsie.


Edelsteenolie

De edelsteenolie die wij verkopen is door onze edelsteen/aromatherapeute zelf gemaakt en ontwikkeld. Na veel testen zijn er door gebruik te maken van verschillende type edelstenen een aantal heerlijke oliën gemaakt op basis van zuivere amandel en jojoba olie. Vervolgens zijn deze  verrijkt met 100% natuurlijke etherische oliën die de werking van de edelstenen ondersteunen en vitamines B en E. Vitamine B houdt het vocht vast en voorkomt zo uitdroging van de huid en vitamine E beschermt de huid tegen vrije radicalen en zorgt ervoor dat de olie langer bewaard kan worden. De edelsteentjes waarmee onze olie wordt gemaakt zijn eerst goed gereinigd en dan met behulp van zon, volle maan en bergkristal optimaal opgeladen. Dit zorgt voor een hoge trillingswaarde van de steentjes die dit weer afgeven aan de olie. Om dit proces vast te houden leveren wij in ieder flesje een edelsteentje mee waarvan de olie is gemaakt. Deze fijne oliën zijn uitermate geschikt om te gebruiken voor diverse klachten van uw hond, maar ook voor uzelf is dit een heerlijk product. Edelsteenolie kan worden gebruikt voor massage of aangebracht worden op plekken die wat meer aandacht nodig hebben.

Aquamarijn edelsteenolie

Flesje edelsteenolie inh. 10ml op basis van zuivere amandel en jojoba olie, verrijkt met 100% natuurlijke etherische olie van Lavendel, inclusief Aquamarijn steentje.

Toepassing bij dieren(1 of 2 druppels):

Jeukende plekken - plek 2x daags inmasseren

Insectenbeten - 2x daags inmasseren

Huidproblemen zoals allergieën en eczeem - plek 2x daags inmasseren

 

Toepassing bij mensen(1 of 2 druppels):

Allergieën - plek 2x daags inmasseren

Hoofdpijn en voorhoofdsholte ontsteking - voorhoofd en slapen 2x daags inmasseren

Spierspanning met name in de nek - nek 2x daags inmasseren

Oorpijn - watje met een olie in het oor

Ademhalingswegen - borst  2x daags inmasseren

Ontstekingen keelgebied - 2x daags inmasseren

 

 

€ 8,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Aventurijn edelsteenolie

Flesje edelsteenolie inh. 10ml op basis van zuivere amandel en jojoba olie, verrijkt met 100% natuurlijke etherische oliën van ceder en lavendel, inclusief Aventurijn steentje.

Toepassing bij dieren( 1 of 2 druppels):

Angst en nervositeit - voetzooltjes zachtjes inmasseren

Huidirritatie gepaard gaande met jeuk - plek 2x daags inmasseren

Insectenbeten - inmasseren

Als massage olie bij bijvoorbeeld ouder wordende honden

Toepassing bij mensen(1 of 2 druppels):

Stress en onrust - handen inmasseren

Slechte doorbloeding, spataderen, huiduitslag of huidirritatie, jeuk, eczeem - dagelijks inmasseren

Slaapstoornissen - voor het slapen de slapen inmasseren

Edelsteen olie met Aventurijn is verder ontstekingsremmend en ondersteunt het helen van wondjes

€ 8,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Amethist edelsteenolie

Flesje edelsteenolie inh. 10ml op basis van zuivere amandel en jojoba olie, verrijkt met 100% natuurlijke etherische oliën van geranium en pepermunt, inclusief Amethist steentje.

Toepassing bij dieren(1 of 2 druppels):

Ontspanning - voetzooltjes en/of uiterste puntje van de oren zachtjes inmasseren

Stukgekrabde huid door vlooienallergie - inmasseren rond de wond en wanneer de wond dicht is voorzichtig over de wond

Huidproblemen zoals verwondingen, (chronische)huidontstekingen, abcessen, etc - zie hierboven

Jeukende plekken - plek 2x daags inmasseren

Artritis - pijnlijke plek inmasseren

Toepassing bij mensen(1 of 2 druppels):

Reumatische klachten - pijnlijke plekken inmasseren

Vastzittende spieren - 2x daags inmasseren

Hoofdpijn en migraine - voorhoofd en slapen 2x daags inmasseren

Maagpijn veroorzaakt door spanning - 2x daags de maagstreek masseren

€ 8,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Draagolie van amandel- en jojobaolie

Mix van Amandel- en Jojobaolie

Mix van 90% amandelolie en 10% jojobaolie,  uitermate geschikt als draagolie in combinatie met onze essentiële oliën.

€ 9,75

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Wij willen opmerken dat onze essentiële oliën uw hond bij heel veel klachten kunnen helpen en ondersteunen, maar natuurlijk geen medische behandeling vervangen. Ga bij klachten altijd eerst naar uw dierenarts.