EYE4DOGS

Essentiële Oliën en het gebruik van lava geursteentjes


Het gebruik van essentiële oliën bij honden

 

Essentiële oliën zijn natuurlijke producten die worden gewonnen uit verschillende delen van o.a bloemen, bomen, zaden en struiken. Hoewel deze producten oliën genoemd worden, zijn en voelen ze niet vettig aan en hebben ze de kenmerkend geur van de plant waaruit ze worden gewonnen.

Essentiële oliën werken bij honden om te beginnen via de reukorganen, door middel van massage en eventueel door inname. 

Net zoals het gebruik van essentiële oliën veel voor mensen kan betekenen geldt dat ook voor honden. Niet iedere olie is echter geschikt voor honden en sommige zijn zelfs ronduit gevaarlijk. Belangrijk is ook om natuurlijke olie te gebruiken en niet de vaak veel goedkopere synthetische geurtjes. Het mag duidelijk zijn dat met deze geuren niet dezelfde uitwerkingen te bewerkstelligen zijn als met echte essentiële oliën. De essentiële oliën waar wij mee werken zijn veilig en natuurlijk. ( De geleverde olie kan anders zijn dan de olie zoals afgebeeld bij het betreffende product, maar is altijd 100% natuurlijk en veilig voor uw hond).

Bij inwendig gebruik van essentiële olie is het heel belangrijk om te weten welke olie veilig te gebruiken is en wij adviseren dan ook dit alleen te doen onder begeleiding van een holistische dierenarts of aromatherapeut.

Het reukzintuig is één van onze meest primitieve zintuigen en bij honden is dit zo sterk ontwikkeld dat de hond in heel veel situaties volledig op zijn geur vertrouwd. Daardoor is het mogelijk om via het onderbewustzijn verschillende processen in het lichaam te beïnvloeden. Bij honden is het instinct veel meer bewaard gebleven dan bij mensen en ze kunnen zelf  vaak heel goed aanvoelen wat goed voor ze is. Door de gevoelige neus van de hond is het belangrijk om spaarzaam met de olie om te gaan zodat de hond geen hinder van de geur ondervindt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat wanneer er gebruik wordt gemaakt van een aromalampje of diffuser de hond eventueel de ruimte kan verlaten.

Een hele fijne manier om gebruik te maken van de geur van essentiële oliën via inademing, is om gebruik te maken van een lavasteentje.

Lavasteen wordt vaak gebruikt bij aromatherapie. Door de oneffenheden en gaatjes in de steen kan de geur van de essentiële olie lang blijven hangen.

Een andere prettige bijkomstigheid van lava is dat er een bijzondere spirituele steen is ontstaan tijdens het afkoelen van de lava na een vulkaanuitbarsting.

Door een lavasteentje in de band van de hond te verwerken kan men op deze lavasteen een op dat moment benodigde olie aanbrengen. Het poreuze oppervlak van het lavasteentje inwrijven met één druppeltje olie en het lavasteentje geeft voor 1 tot 1,5 dag een subtiele geur af waarvan de gevoelige neus van de hond geen last heeft. Bij bijvoorbeeld een angstige en/of onrustige hond kan 1 druppeltje lavendelolie de hond weer kalmeren.

 


Extra bestelinformatie:

Bij bestellen van een halsband gelieve de maat te kiezen (xsmall,small,medium,large, x large of xxlarge) waarbinnen de halsomtrek van uw hond valt ( zie hiervoor hoe meet ik de juiste halsomtrek?). Stel de halsomtrek van uw hond is 26cm, dan bestelt u het formaat small(21-30cm).

Voor het bepalen welke edelstenen u eventueel kunt toepassen kijkt u hier

Vermeld zowel halsomtrek(in dit geval 26cm) als uw eventuele steenkeuze tijdens het besteltraject in het witte vlak "opmerking over de bestelling" in de winkelwagen, dan zorgen wij dat u uw op maat gemaakte band zo spoedig mogelijk geleverd krijgt . 

 

Al onze halsbanden worden op bestelling gemaakt, zijn leverbaar in 1 of 2 kleuren paracord naar keuze en zijn voorzien van extra steldraden.

Indien u  een andere kleur wilt als afgebeeld  in de webshop, kunt u dit aangeven door tijdens het bestellen de door u gewenste kleur in het witte vlak "opmerking over de bestelling" te vermelden.

  

Als eea niet geheel duidelijk is of  u vragen heeft over de uitvoering,

kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen dmv het contact formulier of via info@eye4dogs.nl

Gratis verzending binnen Nederland bij bestellingen vanaf €49,00 en België vanaf €59,00

 


Onze essentiële oliën en halsbanden met lava geursteentjes


Anti-tekenband met Lava geursteentjes model Lovage

Anti-tekenband in de kleuren Zwart 8 en Blauw 11 met 2 Lava geursteentjes(de kleuren van de geursteentjes kunnen variëren). Afgewerkt met bijpassende kleur sluiting en 2x gekleurde hondenpootjes als stoppers.

€ 15,45

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Tea Tree Olie

Tea tree olie is bekend om zijn bijzondere antiseptische eigenschappen en wordt vaak gebruikt om wondjes te ontsmetten. De olie is sterk lipofiel, dwz in vet oplosbaar en vetoplossend, en heeft deels door deze eigenschap een krachtige anti-bacteriële werking. Door het hoge gehalte aan terpenen en fenolen is Tea tree olie giftig voor katten. Tea tree olie kan heel goed ingezet worden bij bestrijding van teken en vlooien. Door het lavasteentje in de halsband met een paar druppels Teatree olie in te druppelen geeft dit een extra teek en vlooiwerende werking. Wanneer er erg veel teken en vlooien zijn dit dagelijks herhalen.

 

€ 7,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Lavendel Olie

Lavendel olie werkt kalmerend en brengt de hond in balans. Is insectenwerend met name bij muggen en geeft een rustige en diepe slaap. Lavendel olie alleen gebruiken wanneer de hond zelf van nature rustig is. Bij een hyperactieve hond kan lavendel anders averechts werken. Helpt in situaties die veel spanning en stress bij de hond opleveren. Samen met een druppel pepermunt olie heb je een krachtig middel bij wagen- en zeeziekte.

€ 8,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Ceder Olie

De geur van ceder olie vinden de meeste honden erg prettig. De olie is zeer aardend en geeft honden hun verloren zelfvertrouwen weer terug. Ceder olie wordt vaak gebruikt bij onrust en angst en bij honden die door een slechte ervaring angstig zijn geworden in een bepaalde situatie of voor bepaalde personen. De verwarmende geur van ceder ontspant en kalmeert de zenuwen. Niet gebruiken bij honden met epilepsie.

€ 6,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Pepermunt Olie

Pepermunt olie is een uiterst veelzijdige olie,heeft een verkoelende uitwerking en ook bij maagproblemen wordt de olie vaak met succes toegepast. Bij honden die vaak misselijk zijn is de geur vaak al voldoende om de misselijkheid en eventueel braken tegen te gaan. Pepermunt olie is dan ook geweldig om toe te passen bij wagenziekte. Door het lavasteentje in te wrijven met de pepermunt olie en door eventueel nog wat in de auto te verstuiven(10 druppels in een halve liter water) heb je een veilig en natuurlijk middel tegen wagenziekte. Pepermunt olie verkoelt sterk en wanneer de hond op een warme dag meegaat met de auto heeft de hond dan ook veel baat bij de verstuiving van pepermunt olie op zijn plaid.

€ 6,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Chamomilla Olie

Chamomilla(kamille bloesem) Olie is een olie met een vrij doordringende geur en wordt bij huisdieren gebruikt bij stress en angst. De olie heeft een kalmerende en rustgevende werking en maakt dat de hond zich veilig en beschermd voelt.

€ 7,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Eucalyptus Olie

Eucalyptus Olie wordt vaak gebruikt bij luchtweg infecties (hoest,vastzittend slijm of ademhalingsproblemen). Ook voor honden die zich slecht kunnen concentreren bij bijvoorbeeld trainingen.

€ 7,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Geranium Olie

Geranium Olie werkt kalmerend en ontspannend bij overmatige stress en depressies, herstelt het innerlijk evenwicht.

€ 7,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Frankincense Olie

Frankincense Olie werkt kalmerend en ontspannend bij angst en stress, helpt focussen en bevordert de spijsvertering.

€ 7,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Halsband met Lava geursteentjes model Marigold

Halsband met schuifsluiting in de kleur Roze Camo 23 met 2 Lava geursteentjes(de kleuren van de geursteentjes kunnen variëren). Afgewerkt met bijpassende kleur sluiting en 2x hondenpootjes als stoppers.

€ 9,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Anti-tekenband rondgeknoopt met Lava geursteentjes model Ginger

Anti-tekenband rondgeknoopt in de kleuren Navy Blue 28 en Rose 24 met 2 Lava geursteentjes(de kleuren van de geursteentjes kunnen variëren) . Afgewerkt met een bijpassende kleur sluiting en zilverkleurige metalen stoppers.

€ 16,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Diffuser met Lava geursteentjes voor in de auto

In plaats van een chemische luchtverfrisser in de auto te gebruiken zijn deze diffusers of geurhangers met lavasteentjes een veel betere keus. Druppel de lavasteentjes  in met uw favoriete essentiële olie en geniet dagenlang van een heerlijke natuurlijke geur in de auto. Geen hoofdpijn of misselijkheid door chemische geuren, maar naar gelang de keuze van de olie een rustgevende, opwekkende of zelfs een anti wagenziek geur. Onbeperkt te gebruiken. Wanneer de geur gaat afnemen gewoon weer opnieuw indruppelen met de olie. De hanger is dmv het handige knijpertje aan het ventilatierooster te bevestigen zodat de geur door de hele auto wordt verspreid. (Bij bestellen graag de door U gewenste kleur paracord aangeven, de kleuren van de geursteentjes kunnen variëren).

€ 8,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Edelsteen halsband met Lava geursteentjes model Yarrow

Edelsteen halsband in de kleuren Zwartgrijs 5 en Zilvergrijs 36 v.v. een edelsteen naar keuze en een Bergkristal en tevens 2 Lava geursteentjes(de kleuren van de geursteentjes kunnen variëren) . Afgewerkt met bijpassende kleur sluiting en twee ronde zilverkleurige charms als stoppers

€ 17,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Combi-band (Anti-tekenband rondgeknoopt gecombineerd met edelsteen) met Lava geursteentjes model Menthe

Combi-band (Anti-tekenband rondgeknoopt gecombineerd met edelsteen) in de kleuren Khaki 14 en Donkergrijs 10 met Lava geursteentjes (de kleuren van de geursteentjes kunnen variëren). Afgewerkt met zilverkleurige metalen ringen, bijpassende kleur sluiting en zilverkleurige stoppers.

€ 20,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:3-5 werkdagen

Al onze anti-teken-,combi-,en edelsteenbanden zijn ook  te bestellen in een door uzelf gekozen combinatie van 1 of 2 kleuren paracord.

Kijk hier voor de beschikbare kleuren

Als u  wil weten  welke edelstenen u kunt toepassen en wat ze eventueel voor uw hond kunnen betekenen kijkt u hier.