EYE4DOGS

Essentiële Oliën en het gebruik van lava geursteentjes


Het gebruik van essentiële oliën bij honden

 

Essentiële oliën zijn natuurlijke producten die worden gewonnen uit verschillende delen van o.a. bloemen, bomen, zaden en struiken. Hoewel deze producten oliën genoemd worden, zijn en voelen ze niet vettig aan en hebben ze de kenmerkend geur van de plant waaruit ze worden gewonnen.

Essentiële oliën werken bij honden voornamelijk via de reukorganen of door middel van massage en net zoals het gebruik van essentiële oliën veel voor mensen kan betekenen geldt dat ook voor honden. Niet iedere olie is echter geschikt voor honden en sommige zijn zelfs ronduit gevaarlijk. Belangrijk is ook om natuurlijke olie te gebruiken en niet de vaak veel goedkopere synthetische geurtjes. Het mag duidelijk zijn dat met deze geuren niet dezelfde uitwerkingen te bewerkstelligen zijn als met echte essentiële oliën. De essentiële oliën waar wij mee werken zijn veilig en 100% natuurlijk. 

Het reukzintuig is één van onze meest primitieve zintuigen en bij honden is dit zo sterk ontwikkeld dat de hond in heel veel situaties volledig op zijn geur vertrouwd. Daardoor is het mogelijk om via het onderbewustzijn verschillende processen in het lichaam te beïnvloeden. Bij honden is het instinct veel meer bewaard gebleven dan bij mensen en ze kunnen zelf  vaak heel goed aanvoelen wat goed voor ze is. Door de gevoelige neus van de hond is het belangrijk om spaarzaam met de olie om te gaan zodat de hond geen hinder van de geur ondervindt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat wanneer er gebruik wordt gemaakt van een aromalampje of diffuser de hond eventueel de ruimte kan verlaten.

Indien u een essentiële olie als massageolie gebruikt, zorg er dan wel voor dat u dit altijd doet in combinatie met een draagolie (bijvoorbeeld onze amandel & jojobaolie mix). Sommige essentiële oliën zijn namelijk te krachtig om puur gebruikt te worden en kunnen eventueel irritatie van de huid veroorzaken.

 

Een hele fijne manier om gebruik te maken van de geur van essentiële oliën via inademing, is om gebruik te maken van een lavasteentje.

Lavasteen wordt vaak gebruikt bij aromatherapie. Door de oneffenheden en gaatjes in de steen kan de geur van de essentiële olie lang blijven hangen.

Een andere prettige bijkomstigheid van lava is dat er een bijzondere spirituele steen is ontstaan tijdens het afkoelen van de lava na een vulkaanuitbarsting.

Door een lavasteentje in de band van de hond te verwerken kan men op deze lavasteen een op dat moment benodigde olie aanbrengen. Het poreuze oppervlak van het lavasteentje inwrijven met één druppeltje olie en het lavasteentje geeft voor 1 tot 1,5 dag een subtiele geur af waarvan de gevoelige neus van de hond geen last heeft. Bij bijvoorbeeld een angstige en/of onrustige hond kan 1 druppeltje lavendelolie de hond weer kalmeren.

 


Extra bestelinformatie:

Bij het bestellen van een halsband gelieve de maat te kiezen (xsmall,small,medium,large, x large of xxlarge) waarbinnen de halsomtrek van uw hond valt ( zie hiervoor hoe meet ik de juiste halsomtrek?). Stel de halsomtrek van uw hond is 26cm, dan bestelt u het formaat small(21-30cm).

Voor het bepalen welke edelstenen u eventueel kunt toepassen kijkt u hier

Vermeld zowel halsomtrek(in dit geval 26cm) als uw eventuele steenkeuze tijdens het besteltraject in het witte vlak "opmerking over de bestelling" in de winkelwagen, dan zorgen wij dat u uw op maat gemaakte band zo spoedig mogelijk geleverd krijgt . 

 

Al onze halsbanden worden op bestelling gemaakt en zijn leverbaar in 1 of 2 kleuren paracord . Indien u  een andere kleur wilt als afgebeeld  in de webshop, kunt u dit aangeven door tijdens het bestellen de door u gewenste kleur in het witte vlak "opmerking over de bestelling" te vermelden.

  

Als eea niet geheel duidelijk is of  u vragen heeft over de uitvoering,

kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen dmv het contact formulier of via info@eye4dogs.nl

 

                                                                           Gratis verzending binnen Nederland bij bestellingen vanaf €49,00 en België vanaf €59,00

 


Halsbanden uitgevoerd met lava geursteentjes geschikt voor het aanbrengen van een essentiële olie.


Anti-tekenband met Lava geursteentjes model Lovage

Anti-tekenband in de kleuren Zwart 8 en Blauw 11 incl. 2 Lava geursteentjes (te gebruiken icm met één van onze essentiële oliën). Afgewerkt met bijpassende kleur sluiting en 2x gekleurde hondenpootjes als stoppers.

€ 15,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:4-5 werkdagen

Anti-tekenband rondgeknoopt met Lava geursteentjes model Ginger

Anti-tekenband rondgeknoopt in de kleuren Navy Blue 28 en Rose 24 incl. 2 Lava geursteentjes (te gebruiken i.c.m. met één van onze essentiële oliën) De kleuren van de geursteentjes kunnen variëren. Afgewerkt met een bijpassende kleur sluiting en zilverkleurige metalen stoppers.

€ 17,45

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:4-5 werkdagen

Halsband met Lava geursteentjes model Marigold

Halsband met schuifsluiting in de kleur Roze Camo 23 incl. 2 Lava geursteentjes (te gebruiken i.c.m. met één van onze essentiële oliën) De kleuren van de geursteentjes kunnen variëren. Afgewerkt met bijpassende kleur sluiting en 2x hondenpootjes als stoppers.

€ 9,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:4-5 werkdagen

Edelsteen halsband met Lava geursteentjes model Yarrow

Edelsteen halsband in de kleuren Zwartgrijs 5 en Zilvergrijs 36 v.v. een edelsteen naar keuze en een Bergkristal en tevens 2 Lava geursteentjes (te gebruiken i.c.m. één van onze essentiële oliën) De kleuren van de geursteentjes kunnen variëren.  Afgewerkt met bijpassende kleur sluiting en twee ronde zilverkleurige charms als stoppers

€ 17,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:4-5 werkdagen

Combi-band (Anti-tekenband rondgeknoopt gecombineerd met edelsteen) met Lava geursteentjes model Menthe

Combi-band (Anti-tekenband rondgeknoopt gecombineerd met edelsteen naar keuze) in de kleuren Khaki 14 en Donkergrijs 10 incl. 2 lava geursteentjes (te gebruiken i.c.m. één van onze essentiële Oliën) De kleuren van de geursteentjes kunnen variëren. Afgewerkt met zilverkleurige metalen ringen, bijpassende kleur sluiting en rvs ringetjes als stopper.

€ 21,45

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:4-5 werkdagen

Diffuser met Lava geursteentjes voor in de auto

In plaats van een chemische luchtverfrisser in de auto te gebruiken zijn deze diffusers of geurhangers met lavasteentjes een veel betere keus. Druppel de lavasteentjes  in met uw favoriete essentiële olie en geniet dagenlang van een heerlijke natuurlijke geur in de auto. Geen hoofdpijn of misselijkheid door chemische geuren, maar naar gelang de keuze van de olie een rustgevende, opwekkende of zelfs een anti wagenziek geur. Onbeperkt te gebruiken. Wanneer de geur gaat afnemen gewoon weer opnieuw indruppelen met de olie. De hanger is dmv het handige knijpertje aan het ventilatierooster te bevestigen zodat de geur door de hele auto wordt verspreid. (Bij bestellen graag de door U gewenste kleur paracord aangeven, de kleuren van de geursteentjes kunnen variëren).

€ 8,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Hanger met lava geursteentje

Hanger met Lava geursteentje voor het aanbrengen van essentiële oliën, geschikt voor bevestiging aan de halsband.

 (Bij bestellen graag de door U gewenste kleur paracord aangeven, de kleuren van de geursteentjes kunnen variëren).

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Lava geursteentjes (verpakt per 4 stuks assorti)

Set van 4 losse lava geursteentjes voor het aanbrengen van essentiële oliën (afm.ø ca15mmx10mm incl. gat 5mm)

 (de kleuren van de geursteentjes kunnen variëren).

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Essentiële/etherische oliën speciaal geschikt voor het aanbrengen op de lava geursteentjes


Jeneverbes 10ml (Juniperus communis)

Jeneverbes wordt in de aromatherapie voor dieren vaak gebruikt. 

Bij een slechte ervaring, bijvoorbeeld mishandeling of operatie, waar de hond nog steeds geestelijk last van heeft, is deze olie een goede hulp om de ervaring weer te neutraliseren. De olie kan de hond weer in de juiste balans brengen en dan ook vaak goede resultaten geven.

Ook bij reumatische klachten kan een massage met jeneverbes, eventueel in combinatie met gemberolie, verlichting geven.

Gebruik: 1 druppel op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie (in de kraag inmasseren of bij reumatische klachten op de pijnlijke plek)

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Eén druppel Jeneverbes op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 4,75

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Citroen 10ml (Citrus Limonum)

 

Het gebruik van citroenolie is in de aromatherapie voor dieren een veelgebruikte en onmisbare olie.

Net als veel citrusoliën helpt de citroenolie om honden die wat teneergeslagen zijn of soms zelf depressief lijken, wat blijer en opgewekter in het leven te laten staan.

Doordat de hond wat meer levendigheid vertoont bevordert de olie ook vaak effectief het concentratievermogen.

Bij honden die last van artritis of reuma hebben is een massage met citroenolie erg fijn.

Citroenolie is sterk ontsmettend, neem een plantenspuit met 0,5liter water en los daar 10 druppels citroenolie, eventueel gemengd met een paar druppels teatreeolie in op en je hebt een krachtige anti-septische spray om bijvoorbeeld de slaapplaats te ontsmetten.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Citroenolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 6,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Lavendel 10ml (Officinalis)

Lavendelolie werkt kalmerend en brengt de hond in balans. Is insecten werend met name bij muggen en geeft een rustige en diepe slaap. Lavendel olie alleen gebruiken wanneer de hond zelf van nature rustig is. Bij een hyperactieve hond kan lavendel anders averechts werken. Helpt in situaties die veel spanning en stress bij de hond opleveren. Samen met een druppel pepermunt olie heb je een krachtig middel bij wagen- en zeeziekte.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Lavendelolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 8,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Ceder 10ml (Juniperus virginiana)

De geur van cederolie vinden de meeste honden erg prettig. De olie is zeer aardend en geeft honden hun verloren zelfvertrouwen weer terug. Ceder olie wordt vaak gebruikt bij onrust en angst en bij honden die door een slechte ervaring angstig zijn geworden in een bepaalde situatie of voor bepaalde personen. De verwarmende geur van ceder ontspant en kalmeert de zenuwen. Niet gebruiken bij honden met epilepsie.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Cederolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 6,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Tea Tree 10ml (Melaleuca alternifolia)

Teatreeolie is bekend om zijn bijzondere antiseptische eigenschappen en wordt vaak gebruikt om wondjes te ontsmetten. De olie is sterk lipofiel, dwz in vet oplosbaar en vetoplossend, en heeft deels door deze eigenschap een krachtige anti-bacteriële werking. Door het hoge gehalte aan terpenen en fenolen is Teatreeolie giftig voor katten. Tea tree olie kan heel goed ingezet worden bij bestrijding van teken en vlooien. Door het lavasteentje in de halsband met een paar druppels Teatree olie in te druppelen geeft dit een extra teek en vlooiwerende werking. Wanneer er erg veel teken en vlooien zijn dit dagelijks herhalen.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Tea Tree olie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

 

€ 7,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Eucalyptus 10ml (Eucalyptus globulus)

Eucalyptusolie wordt vaak gebruikt bij luchtweg infecties (hoest, vastzittend slijm of ademhalingsproblemen). Ook voor honden die zich slecht kunnen concentreren bij bijvoorbeeld trainingen.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Eucalyptus olie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 6,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Pepermunt 10ml (Mentha piperita)

Pepermuntolie is een uiterst veelzijdige olie, heeft een verkoelende uitwerking en ook bij maagproblemen wordt de olie vaak met succes toegepast. Bij honden die vaak misselijk zijn is de geur vaak al voldoende om de misselijkheid en eventueel braken tegen te gaan. Pepermunt olie is dan ook geweldig om toe te passen bij wagenziekte. Door het lavasteentje in te wrijven met de pepermunt olie en door eventueel nog wat in de auto te verstuiven(10 druppels in een halve liter water) heb je een veilig en natuurlijk middel tegen wagenziekte. Pepermunt olie verkoelt sterk en wanneer de hond op een warme dag meegaat met de auto heeft de hond dan ook veel baat bij de verstuiving van pepermunt olie op zijn plaid.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Pepermuntolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 6,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Wierook (Frankincense) 10ml (Boswellia Serrata India)

Frankincense Olie ondersteunt het algemene welzijn, helpt een gezond immuunsysteem te bouwen en te behouden en werkt kalmerend en ontspannend bij angst en stress.  Zorgt voor een gezonde huid en vacht, helpt focussen en bevordert de spijsvertering.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Frankincense olie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 9,75

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Rozemarijn 10ml (Rosmarinus officinalis)

Door de pittige, opwekkende geur van Rozemarijnolie wordt de concentratie bevordert en positieve energie opgewekt.

Rozemarijn wordt vaak gebruikt om de algehele doorbloeding te stimuleren. Heeft de hond last van plaatselijke kaalheid dan kan een massage met rozemarijn i.c.m. jeneverbes vaak goed helpen. Het is wel belangrijk om te achterhalen waardoor de kaalheid veroorzaakt wordt. Rozemarijnolie werkt alleen als symptoombestrijding.

Niet gebruiken bij honden die last hebben van epilepsie.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Rozemarijnolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 6,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Sinaasappel 10ml (Citrus aurantium)

Sinaasappel is een "blije olie" die vaak gebruikt wordt bij dieren die last hebben van spanningen doordat ze te veel willen pleasen, te serieus met training bezig zijn of wanneer het baasje zelf veel spanningen heeft en de hond daar last van ondervindt. De geur van sinaasappelolie zorgt er verder voor dat vermoeide en oudere honden weer meer energie krijgen. Oogt de hond wat terneergeslagen of verdrietig, dan gebruiken we sinaasappel om de hond weer wat blijer en luchtiger van aard te maken.

Gebruik: 1 a 2 druppels op de lavageursteentjes of op de band, of te gebruiken als massageolie.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Sinaasappelolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 4,45

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Gember 10ml (Zingiber officinale)

Gemberolie werkt ook geestelijk heel verwarmend. Honden die verstard, over gedisciplineerd of geobsedeerd zijn hebben veel baat bij een massage met gemberolie. De olie is in staat om dergelijke blokkades en verhardingen op te lossen. Ook een fijn middel tegen buikkrampen en harde buiken, en bij oudere dieren met reumatische klachten kan de verwarmende gemberolie ook heel veel betekenen.

Gebruik: Bij mentale verhardingen 1 of 2 druppels op de lavageursteentjes of bij gebruik als massageolie de olie op de plaats van de klacht inmasseren. De verwarmende werking van de gemberolie houdt langdurig aan.

Let op! Bij gebruik als massageolie de olie altijd gebruiken in combinatie met een draagolie (Twee druppels Gemberolie op één theelepel draagolie), bijvoorbeeld onze Amandel & Jojoba oliemix.

€ 10,95

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Mix van Amandel- en Jojobaolie

Mix van 90% amandelolie en 10% jojobaolie,  uitermate geschikt als draagolie in combinatie met onze essentiële oliën.

€ 9,75

 • Beschikbaar
 • Verzenddatum:2-3 werkdagen

Wij willen opmerken dat onze essentiële oliën uw hond bij heel veel klachten kunnen helpen en ondersteunen, maar natuurlijk geen medische behandeling vervangen. Ga bij klachten altijd eerst naar uw dierenarts.


Al onze anti-teken-,combi-,en edelsteenbanden zijn ook  te bestellen in een door uzelf gekozen combinatie van 1 of 2 kleuren paracord.

Kijk hier voor de beschikbare kleuren

Als u  wil weten  welke edelstenen u kunt toepassen en wat ze eventueel voor uw hond kunnen betekenen kijkt u hier.